OKULUMUZUN TARİHÇESİ

02.10.1923 tarihinde ilk kayıt yaparak Eğitim – Öğretime 3 sınıf ile başlayan İskefiye     Mektebinin ilk öğretmeni Ali Osman TURAN Efendi idi. 3 sınıflı mektebi     bitirenlere tasdikname veriliyordu. Evli ve yaşlı olanların kayıtları  siliniyordu.                                Cumhuriyetten sonra İskefiye Okulu adı altında 1930 lu yıllarda 5 sınıflı     öğretime geçildi. İlk mezununu da 1938 yılında vermiştir. O zaman ki     öğretmenleri de Temel DURUKAN, Ali Cemal ATAMAN, Hüseyin İPEK di.Kız     öğrencilerin okutulmaya başladığı yıllarda okulun adı Merkez İlkokul idi. O     zamanki müdür Pirağa UZUN du.                                    12 EYLÜL 1980 sonrası Okulun adı değiştirilerek Gazi ilkokulu olmuştu. 1986     yılında şimdiki binamıza taşınarak Gazi İlköğretim Okulu olarak Eğitim –     Öğretimimize devam etmekteyiz. 1997 – 1998 Eğitim – Öğretim yıllında 8     yıllık kesintisiz eğitime geçilmiştir. Gazi İlköğretim Okulu adıyla     günümüzde de faaliyetlerine devam etmektedir. Okul müdürlüğünü Erdinç ERTUĞRAL 2007-2008 Eğitim öğretim yılında Osman ERTUĞRUL devralarak vekaleten yürüttü.2009 yılında müdürlüğü Ertan USTA devralarak yürütmektedir. Ertan USTA ayrıldıktan sonra okul müdürlüğü görevini Serkan AKKAN teslim aldı. Okulun fiziki yapısını yenileyen ve kurum kültürü oluştuıran Serkan AKKAN İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geçtikten sonra görev bayrağını Gültekin KARAGÜZEL devretti, görevine devam etmektedir.

Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 20.03.2023 20:28 - Görüntülenme: 5971