T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ÇARŞIBAŞI - Gazi İlkokulu

Güvenli İnternet Günü nedir?

Güvenli İnternet Günü nedir? 

Daha Güvenli İnternet Günü, daha güvenli çevrimiçi alanlar oluşturmaya yardımcı olmak için 200'den fazla ülkeden toplulukları, aileleri, okulları ve kuruluşları bir araya getiren küresel bir etkinliktir.

Dünya çapındaki bu girişim, 2023'te 20. yılını kutluyor ve bu, hem düşünmek hem de ileriye bakmak için harika bir zaman. 

 

Teknoloji son yirmi yılda önemli ölçüde gelişti ve faydaları çok büyük oldu. Bu gelişmeler aynı zamanda bizi gerçek dünya etkileri olan birçok riske maruz bırakarak çevrimiçi güvenlik farkındalığını daha da önemli hale getirdi.  

 

Bu yüzden  uygulamaları ve cihazları güvende tutarak ve sosyal medyayı olumlu şekillerde kullanarak güvenli ve amaca yönelik bağlantı kurun .

Harekete geçmeden önce düşünün - çevrimiçi olarak yaptıklarımızın ve söylediklerimizin başkalarını nasıl etkileyebileceğini düşünmek için bir dakikanızı ayırın. 

Ailenize, arkadaşlarınıza veya iş arkadaşlarınıza e-Güvenlik ve nasıl yardımcı olabileceğimizi anlatarak harekete geçerek kendimizi ve başkalarını   koruyun .
 
Bu basit şeyleri yaparak, her günü Daha Güvenli bir İnternet Günü yapmak için çalışabiliriz.

http://www.bilgitoplumu.gov.tr/wp-content/uploads/2017/07/AB_Veri_Koruma_Tuzugu.pdf

 

 

AB'de 1995 yılında yürürlüğe giren 95/46/AT sayılı AB Veri Koruma Direktifi kişisel verilerin korunması alanında tüm dünyada kabul gören bir çerçeve sunuyordu. Ancak yukarıda ifade edilen gelişmeler sonucunda, Avrupa Komisyonu tarafından üye ülkelerde uygulanmakta olan AB veri koruma kurallarında, Veri Koruma Direktifi'nde benimsenen ilkelerin modernize edilmesi ve gelecekte vatandaşların mahremiyet hakkının garanti altına alınması amacıyla, kapsamlı bir reforma gidilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, AB veri koruma kurallarında köklü bir reformu ihtiva eden "Genel Veri Koruma Tüzüğü (General Data Protection Regulation–GDPR)" Avrupa Parlamentosu tarafından 14 Nisan 2016 tarihinde onaylanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 18:29 - Görüntülenme: 120
  Beğen | 2  kişi beğendi